Akcja sterylizacji zwierzat

Ogólnopolski Dzień Sterylizacji Zwierząt przypada 8 marca. W Tarnowie akcje organizuje Fundacja "Zmieńmy Świat". W tym dniu tarnowskie lecznice weterynaryjne będą wykonywać zabiegi sterylizacji psów i kotów.

Celem prowadzonej akci jest nie tylko możliwość sterylizacji w naszych cenach ale również zwrócenie uwagi na konieczność zabiegu i kontrole narodzin naszych podopiecznych tak mniejszenie liczby zwierząt bezdomnych, trafiających do schronisk lub błąkających się po ulicach - wyjaśnia Anna Giemza z Fundacji "Zmieńmy Świat"

Dzięki sterylizacji zwierzęta żyją dłużej, sam zabieg zapobiega wielu chorobom oraz problemom, jakie możemy mieć z naszymi pupilami. Zwierzęta stają się łagodniejsze , spokojniejsze. W Tarnowie do akcji włączą się następujące lecznice: ul. Sucharskiego 36, tel. 626-73-72, ul. Asnyka 8A, tel.622-47-91, ul. Bitwy o Wał Pomorski 2K, 6214830 ul. Moscickiego, tel 889-220-920, ul. Legionów, tel.696-06-51-04 oraz ul. Bract Saków, tel.621-92-51