Zadbaj o swojego zwierzaka!

24 marca fundacja "Zmieńmy Świat" w Tarnowie przyłączy się wraz z tarnowskimi lecznicami weterynaryjnymi do obchodzonego co roku Ogólnopolskiego Dnia Sterylizacji Zwierząt. W tym dniu będzie można wysterylizować swojego czworono-ga - psa lub kota - po promocyjnej cenie.

Anna Giemza z fundacji "Zmieńmy Świat" zachęca do uczestnictwa w akcji, przypominając że sterylizacja to zabieg chirurgiczny wykonywany pod narkozą, jednocześnie je-dyny stuprocentowo skuteczny sposób na uniknięcie niepożądanej ciąży u naszego zwie-rzaka. Sterylizacja jest również jedyną metodą ograniczenia nadpopulacji bezdomnych zwierząt oraz rozwiązuje wielu innych problemów z naszymi pupilami, jak chociażby zna-czenie terenu przez kocura, męczący okres rui u kotek, ucieczki z domu czy też wdawania się w bójki z innymi zwierzakami. Sterylizacja wpływa także pozytywnie na stan zdrowia kotów i psów, ponadto zapobiega występowaniu groźnych chorób.

Sterylizacji i kastracji swojego domowego pupila - psa lub kota - możemy poddać 24 marca, płacąc połowę normalnej ceny w następujących tarnowskich lecznicach wetery-naryjnych:

• ul. Asnyka 8A, tel. 014 622-47-91
  • ul. Sucharskiego 36, tel. 014 626-73-72