Przygarnij psa, przygarnij kota...

TARNOW. W najbliższą sobotę (7 października) Fundacja "Zmieńmy Świat" w Tarnowie i Centrum Handlowe ,,Echo" zapraszają nie tylko miłośników zwierząt do udziału w charytatywnej akcji pod hasłem "Światowy dzień zwierząt -przygarnij psa, przygarnij kota". Dzięki współorganizatorom i sponsorom przygotowano interesującą i pożyteczną imprezę.

Organizatorzy proponują w godzinach od 11. do ok. 18. liczne atrakcje, którym będzie towarzyszyć zbiórka pieniędzy na pomoc bezdomnym psom i kotom. Po nadto każdy zainteresowany (odpowiedzialny i wrażliwy na krzywdę zwierząt) będzie mógł tego dnia zaadoptować psa z miejskiego azylu lub kota z Fundacji ,,Zmieńmy Świat". Osoba, która zdecyduje się przygarnąć czworonoga otrzyma w prezencie specjalną wyprawkę ze sklepu zoologicznego i może liczyć na fachowe porady.

W programie sobotniej imprezy, która odbędzie się na parkingu Carrefoura w Tarnowie, znalazły się m. in. aukcje prac plastycznych Andrzeja Tylko i Jolanty Krzyśkowej, loteria fantowa z cennymi nagrodami i liczne prezentacje, pokazy - judo, kung fu, boksu tajskie-go, karate. Wśród zapowiadanych atrakcji jest też widowiskowy pokaz walk rycerskich w wykonaniu Bractwa ,,Woje Peruna". Pomysłodawcy akcji ,,Przygarnij psa, przygarnij kota" liczą, że sobotnia impreza przy niesie pewne korzyści, nie tylko w postaci jednorazowych datków pieniężnych, ale i uwrażliwienia ludzi na potrzeby bezdomnych zwierząt. (MAB)