Koty i psy do adopcji

W sobotę, 7 października, zaplanowano akcję charytatywną pod hasłem "Światowy dzień zwierząt - przygarnij psa, przygarnij kota". Impreza odbędzie się na parkingu supermarketu Carrefour w Tarnowie w godzinach od 11 do 17.30. Jej organizatorem jest Centrum Handlowe "Echo" oraz fundacja "Zmieńmy świat".

Podczas akcji będzie można zaadoptować psa z tarnowskiego azylu albo kota z fundacji "Zmieńmy świat". Zwierzęta oddawane są do adopcji odpowiedzialnym właścicielom, a sklep zoologiczny "Szczeniak" przygotuje dla nich specjalną wyprawkę. Nie zabraknie też porad dla miłośników zwierząt.

Przy okazji przewidziano wiele imprez towarzyszących, m.in. aukcję prac plastycznych, a tak że fotografii Andrzeja Tylko i Jolanty Krzyśkowej. Zaplanowano też loterię fantową, w której będzie można wygrać wiele cennych nagród. Cukiernia "Targowa" będzie obdarowywać swoimi ciastkami najbardziej hojnych tarnowian, wrzucających datki do puszek.

Ponadto odbędą się pokazy sztuk walk, w tym wczesnośredniowiecznych potyczek Bractwa "Wojów Peruna" oraz prezentacja Tarnowskiego Klubu Karate Kyokushin i tajskiego boksu (K-a)