Przygarnij kota

Tarnowska Fundacja "Zmieńmy świat" szuka domów dla bezpańskich kotów oraz ludzi, którzy chcieliby poświęcić im swój czas i okazać trochę ciepła. Dzięki m.in. niedawnym publikacjom w TEMI, udało się znaleźć opiekunów dla czterech kotów, niemal cudem ocalałych w pożarze, do jakiego doszło na Osiedlu 25-lecia w Tarnowie. Teraz Anna Giemza z tarnowskiej fundacji zaprasza na imprezę "Przygarnij kota", której celem będzie aukcja czworonogów zorganizowana w radiu RDN.

Z okazji corocznego "Światowego Dnia Zwierząt", obchodzonego 4 października, w najbliższy piątek, 30 września w godzinach od 15 do 19 i w sobotę 1 października od 9 do 14 przed wejściem do supermarketu "Carrefour" w Tarnowie odbędzie się impreza "Przygarnij Kota", której finałem będzie aukcja czworonogów zorganizowana 3 października w godzinach od 9 do 15 na antenie radia RDN. Podczas akcji swoich przyszłych domów będą szukać koty małe oraz dorosłe. Wszystkie zwierzęta są odpchlone, odrobaczone, przebadane weterynaryjnie, nauczone korzystania z kuwety, a koty dorosłe również wysterylizowane.

Każdy z czworonogów w otrzyma gratis atrakcyjną "wyprawkę", a pozostałe akcesoria będzie można kupić na stoisku sklepu zoologicznego. Organizatorami imprezy są: Centrum Handlowe Echo, Fundacja "Zmieńmy Świat" w Tarnowie oraz sklep zoologiczny "Szczeniak". - Zapraszamy wszystkich miłośników kotów, których czeka dodatkowo dużo innych atrakcji - mówi Anna Giemza. (K-a)