TARNÓW. Fundacja "Zmieńmy Świat" zaprasza aukcja na rzecz... zwierząt

Z niecodzienną inicjatywą wystąpiła tarnowska Fundacja "Zmieńmy Świat". Przygotowała aukcję prac plastycznych, z której dochód ma być przeznaczony na pomoc bezdomnym zwierzętom w przetrwaniu nadchodzącej zimy.

Różnorodne prace na sprzedaż zostały wykonane przez uczniów Zespołu Szkół Odzieżowych, podopiecznych Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym i Warsztatów Terapii Zajęciowej, a także uczniów Zespołu Szkół Plastycznych w Tarnowie. W sumie zlicytowanych zostanie kilkadziesiąt dzieł.

- Są to m.in. ręcznie wykonane kartki świąteczne, stroiki, maskotki przytulanki, mebelki dla lalek, kostiumy karnawałowe dla dzieci, kilimy, obrazki malowane na szkle i wypalane w drewnie, akwarele, figurki gipsowe i wiele innych ciekawych prac - podaje przykłady Anna Giemza z Fundacji "Zmieńmy Świat", zwracając uwagę, że mogą one stanowić oryginalny prezent pod choinkę. Zaprasza mieszkańców miasta do licznego udziału w aukcji, która rozpocznie się w najbliższą niedzielę (22 grudnia, o godz. 10) w siedzibie Zespołu Szkół Odzieżowych w Tarnowie przy ul. Brodzińskiego 9. - Robiąc nie powtarzalne zakupy za niewielką cenę, przyczynią się tarnowianie do poprawy sytuacji bezdomnych zwierząt, pomogą przetrwać im zimę... - zachęca. (MAB)