Po raz czwarty w Tarnowie sterylizacja za półdarmo

- Chirurgiczna sterylizacja jest najlepszym sposobem rozwiązania problemu nadpopulacji zwierząt; dotyczy zarówno samic, jak i samców. Zabieg ten jest normą we wszystkich cywilizowanych krajach i najskuteczniejszą metodą unikania niepotrzebnego przychówku - przekonują w tarnowskiej Fundacji "Zmieńmy Świat".

Już po raz piąty ogłaszany jest Ogólnopolski Dzień Sterylizacji Zwierząt (w Tarnowie po raz czwarty), w którym koty i psy poddawane są zabiegowi po cenach o połowę niższych. Dzień Sterylizacji przypadający 27 marca organizuje w Tarnowie Fundacja "Zmieńmy Świat" i przypomina, że: odpowiedzialny opiekun nie dopuszcza do rozmnażania swoich podopiecznych i powinien go poddać zabiegowi sterylizacji, kastracji.

W tegorocznym Dniu Sterylizacji bierze udział siedem tarnowskich lecznic weterynaryjnych: M.J. Szwecowie (ul. Braci Saków 1, tel. 626-06-51), Jakubek i Kajpus (ul. Asnyka 8A, tel. 622-47-91), E. Szaluś (ul. Ujejskiego 6, tel. 626-48-20), Pilaszek (ul. Szujskiego 12, tel. 627-86-62), Mędala i Rogosz (ul. św. Anny 10/3, tel. 622-34-94), Rąpała i Pomykacz (ul. Bitwy o Wał Pomorski 2K, tel. 621-48-30), Szlachetko i Wałaszek (ul. Braci Saków l, tel. 621-92-51).

Zainteresowani proszeni są o wcześniejsze zgłoszenia telefoniczne i uzgodnienie terminu wizyty ze swoim podopiecznym. (MAB)