Niepowtarzalna aukcja świątecznych drobiazgów. Młodzież zwierzętom.

Kilkadziesiąt profesjonalnie wykonanych różnymi technika mi kartek świątecznych, stroików, maskotek oraz obrazów wystawionych zostanie na nie dzielną aukcję, która odbędzie się w Zespole Szkół Odzieżowych im. Jana Szczepanika przy ulicy Brodzińskiego 9 w Tarnowie.

Pieniądze uzyskane ze sprzedaży prac przeznaczone zostaną na rzecz bezdomnych zwierząt. Aukcję organizuje fundacja "Zmieńmy Świat".

- Prace o tematyce świątecznej mogą być miłym, oryginalnym prezentem pod choinkę - mówi Anna Giemza z fundacji "Zmieńmy Świat". - Zachęcamy wszystkich tamo wian do udziału w tej aukcji. Robiąc te niepowtarzalne za kupy za naprawdę niewielką cenę, przyłączacie się Państwo do akcji pomocy bezdomnym zwierzętom, przez co pomagacie im przetrwać zimę.

Prace wykonali uczniowie Zespołu Szkól Odzieżowych, członkowie Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym, Warsztatów Terapii Zajęciowej przy ulicy Klikowskiej oraz Ze społu Szkól Plastycznych. (pach)