Aukcja na rzecz zwierząt. Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę!

W niedzielę 22 grudnia w budynku tarnowskiego Zespołu Szkół Odzieżowych im. Jana Szczepanika odbędzie się aukcja prac plastycznych na rzecz bezdomnych zwierząt. Aukcję organizują wspólnie Fundacja "Zmieńmy Świat", ZSO oraz Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym.

Organizatorzy zachęcają do udziału w aukcji wszystkich, którzy chcą nabyć oryginalne dekoracje i upominki świąteczne, a równocześnie pomóc przetrwać zimę bezdomnym zwierzętom - przede wszystkim kotom.

Podczas aukcji wystawione zostaną na sprzedaż prace uczniów Zespołu Szkół Odzieżowych, a także prace podopiecznych Warsztatów Terapii Zajęciowej w Klikowej. Warto je co najmniej obejrzeć - będą rysunki i obrazy, figurki gipsowe, dekoracje świąteczne, ręcznie robione maskotki i przytulanki, mebelki dla lalek, kartki świąteczne, kilimy, hafty, obrazki malowane na szkle i wypalane w drewnie, a także kostiumy karnawałowe dla dzieci, wykonane przez uczennice ZSO. Organizatorzy zapraszają wszystkich zainteresowanych do budynku szkoły przy ul. Brodzińskiego 9, między godz. 10.00 a 16.00. (M)